Capgemini


photos/Cap Gemini4.jpg
Capgemini

Capgemini levert een breed portfolio aan IT dienstverlening voor de asset intensieve sector aan organisaties over de hele wereld. In het kader van het partnership met AMC presenteren we een nieuw door Capgemini samen met AVEVA ontwikkeld product: Digital Industrial Lifecycle Management (DiALM).

 

De context 

Grote organisaties moeten vaak aanzienlijk investeren in complexe en/of grote hoeveelheden industriële assets.

Gedurende de levenscyclus van deze assets worden er grote hoeveelheden data gegenereerd in tal van formaten (1D, 2D, 3D, gestructureerd, ongestructureerd, etc.). Deze informatiebronnen komen van binnen en/of buiten de organisaties of vanuit de assets zelf.


DiALM brengt de informatie over de assets samen in een geïntegreerd digitaal platform en presenteert deze eenduidig in een portal. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om snel de juiste keuzes te maken.

 

Asset managers hebben behoefte aan één platform, welke alle relevante data vastlegt en verwerkt om zodoende kosten en risico’s te verminderen. Tegelijkertijd hebben zij een oplossing nodig die er voor zorgt dat productie pieken, natuurlijke calamiteiten of sluitingen in verband met onderhoud, beter in kaart wordt gebracht.

 

Eén platform om digitale identiteit van assets te ontwikkelen

DiALM is een digitaal platform dat zorg draagt voor de integratie en verwerking van data. Het biedt een stapsgewijze oplossing voor assetmanagement:

       Van kritieke naar een minder kritieke toestand, met eventueel veel of minder data; ?             Van data acquisitie naar procescontrole;  ?    Van pilot naar implementatie.

Voordelen DiALM:

       Verhoogde asset veiligheid, productiviteit en levensduur;

       Nauwkeurige, tijdige en hoogwaardige inzichten voor betere beslissingen;

       Een uitgebreide repository met continue data validatie maakt het mogelijk voor business processen om asset data te gebruiken, te creëren en te updaten;

       Geïntegreerde asset data biedt een fundament voor innovaties als predictive onderhoud, virtual en/of augmented reality, interactie met drones etc.

       As-a-Service levering om een pay-per-use model mogelijk te maken, gekoppeld aan zakelijke prioriteiten en reguliere updates. 

Capgemini’s expertise in asset-intensieve industrieën

DiALM is een bewezen product en combineert de ervaringen uit jarenlange samenwerking tussen Capgemini en AVEVA, ‘s werelds grootste software leverancier voor engineering software voor de plant en power industrie.

 

Meer informatie:

www.capgemini.com/dialm  

Contactpersoon: Jasper Koeleman (jasper.koeleman@capgemini.com / +31 6 271 592 73). 

AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre