NLR


photos/NLR Logo3.jpg
NLR - Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum

Het NLR bestaat 100 jaar in 2019 en is dé Nederlandse kennisorganisatie op het gebied van lucht- en ruimtevaart. Onze activiteiten zijn relevant voor de maatschappij en marktgericht met aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie van transport. Zo versterken wij de innovatiekracht, het concurrentievermogen en de effectiviteit van overheid en bedrijfsleven.
Het NLR-werkterrein is zeer breed en werkzaamheden variëren van hoog-theoretisch (zoals CFD-berekeningen, thermische contouren in hoge temperatuurmaterialen) tot zeer praktisch (zoals implementatie van prognostics health management concepten, fabricage van innovatieve composietonderdelen) en bestrijken zowel luchtvaart als ruimtevaart.

Wereldwijde speler met Nederlandse basis
We ondersteunen wereldwijd de grootste aerospace industrieën met 650 gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. We bedienen industrie, civiele en militaire luchtvaart en ruimtevaart. Specialisten hebben kennis van Logistiek, Luchtwaardigheid, Certificatie, Operatiën, Training & Instandhouding, Navigatie, Aardobservatie, Wetenschap & Robotica en Lanceervoertuigen, Luchthavens, Luchtvaartmaatschappijen, RPAS/Drone operators en Overheden.

We dekken de hele keten van ontwikkeling tot gebruik
Van analyse, onderzoek en ontwikkeling tot kwalificatie, certificatie, reparatie en onderhoud.

Multidisciplinaire kennis
Alle relevante disciplines onder één dak.

State-of-the-art faciliteiten
Windtunnels, simulatoren, testvliegtuig, prototyping- en testapparatuur.


Living Lab
Het NLR faciliteert een Living Lab dat een experimenteer- en ontwikkelomgeving biedt op het gebied van MRO-activiteiten en technologieën. Deze diensten stellen klanten in staat om buiten hun reguliere bedrijfsvoering te innoveren, prototype of nul serie inspecties uit te voeren en inspecteurs te trainen.

EASA Qualified Entity
Productcertificatie, Flight Standards Approval, Air Traffic Management & Air Navigation Systems.

Innovatief, Praktisch en Betrokken
Gericht op innovatieve maar toch praktische oplossingen.

NLR website: http://www.nlr.org
NLR op YouTube: https://www.youtube.com/user/NLRmedia
Downloaden van vrij beschikbare rapporten: https://reports.nlr.nl/
AMC Bilingual Web Solution, Version 1.13 (October 15th, 2008)
AMC Centre